Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara ve İç Anadolu Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serpil Polat Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Kadının Ticaretteki Yeri ve Kadın Girişimciliği Ödül Töreni’ne katıldı.

Gerçekleştirilen ödül törenine ilimizi temsilen Çankırı Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Güldür TEMELTAŞ, Çankırı Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Aynur ÇALIŞKAN  ve Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hülya ATEŞ katıldı. Etkinliğin sonunda, TOBB kadın girişimcilerden oluşan 24 kadın girişimciye plaket verildi verildi.

Çankırı Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Güldür TEMELTAŞ ve Çankırı Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Aynur ÇALIŞKAN plaketlerini aldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bakanlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında yaptığı konuşmada, milli mücadelede kadınların önemli görevler üstlendiğini hatırlattı.
Kadınlara şiddet gösterenleri "en büyük zavallılar" olarak nitelendiren Tüfenkci, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığına işaret etti.

Kadınların yer aldığı her alanı zenginleşip, güzelleştirdiğini ifade eden Tüfenkci, kadın esnaf sayısının artmasının en büyük arzuları ve hedefleri olduğunu dile getirdi. Tüfenkci, bunun için çeşitli hibe ve desteklemelerde bulunduklarını söyledi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da iş hayatında elinin emeği, alnının teriyle var olan, tüm zorluklara rağmen girişimci olarak istihdam yaratan kadınların üstün kıymeti haiz olduğunu ifade etti.
İnsanlığı kendi zarafet ve bilgeliğiyle süsleyen tabiata sahip kadınların, öğrencilerine özenle kendi renklerini nakşeden bir öğretmene, azmi ve iradesiyle bütün bir lidere benzediğini dile getirdi.

TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serpil Polat da kadınların iş dünyasına sağladıkları katkı dolayısıyla gurur duyduklarını ifade etti.