Ekonomi Bakanlığının destekleri ve Uygulamalarına ilişkin güncel düzenlemelerin yerinde anlatılmasını ve ihracatçı firmaları ilgilendirecek başlıklarda etkin bilgilendirme yapılmasını teminen yerinde firma ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.

Anılan ziyaretlerde firmalarımıza; ihracatta devlet destekleri ve uygulamaları, ithalatta uygulanan ticaret politikası savunma araçları, ilave gümrük vergileri, telafi edici vergi uygulamalarındaki son durum, yatırım teşvikleri, serbest bölgeler, yurt dışı müteahhitlik ve müşavirlik faaliyetleri, çeşitli hizmet sektörlerine yönelik uygulamalar, Ekonomi Bakanlığınca yürütülen ürün güvenliği uygulamaları ile genel olarak ürün belgelendirmeleri, teknik engeller ve bazı tarım ürünleri ihracatında ticari kalite denetimleri hakkında bilgilendirmeler yapılmakta, firmalarımızın sorunları dinlenmekte ve birebir istişareler gerçekleştirilmektedir.

Söz konusu ziyaretler kapsamında Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdürü Sn. Arzu YILMAZ başkanlığında 2 gruptan oluşan heyet Çankırı'da yerleşik 20 firmaya ziyaret gerçekleştirdikten sonra odamız toplantı salonunda 25 Kasım 2017 Cumartesi Günü Saat 14.00'da istişare toplantısı gerçekleştirecektir. Tüm üyelerimiz gerçekleştirilecek toplantıya davetlidir.