Tobb Üniversitesini tercih etme sebeplerinden en büyük nedeni Arkasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi güçlü bir kurumun desteği olan ve 2003 yılında kurulan bir üniversite olmasına rağmen Türkiye’nin en iyi okulları arasında yer edinebilmiş bir üniversitedir.Hiç bir öğrencisine ayrım yapmadan çok az okulun öğrencilerine tanıyabileceği imkanları tanıyabilen bir üniversitedir.Gerek ”Ortak Eğitim Modeli” gerek ”Çift Anadal” ve ”Yandal” gibi bir çok programlarla öğrencisini mesleki hayatına maksimum donanımla hazırlar.Her bölüm için en iyi akademik kadroyu bünyesinde bulundurması.TobbEtü Üniversitesisürekli olarak kendini yenileyen ve geliştiren bir üniversite olması.

Mezuniyet sonrası Türkiye’nin en büyük firmalarına girme olanağı yakalıyorlar. Ayrıca Ortak Eğitim modelini uygulayan tek üniversite TOBB üniversitesi. Bu uygumala ile daha mezun olmadan 1 yıllık iş tecrübesi edinmiş olunuyor.

Tobb Üniversitesinin uluslararası işbirlikleri en üst düzeyde  tutarak TOBB ETÜ'deki öğreniminiz sırasında anlaşmalı olduğumuz yurt dışı kurumlarda ortak eğitim ya da akademik amaçlı ziyaretlerde bulunabilirsiniz. Avrupa Birliği'nin Erasmus programı kapsamında eğitiminizin bir dönemini Avrupa'daki bir üniversitede yapabilir, Ortak Eğitim'de Avrupa'daki bir kurumda iş deneyimi kazanabilinmesi.

Tobb Üniversitesinin Burs İmkanları

TobbEtü  Üniversitesi öğrencilerine birçok burs imkanları tanımaktadır bunlar Tam Burs,KısmiBurslar,İlk Yüz Bursu,Bilim Olimpiyatları Bursları,Eğitim Başarı Bursu,Şehit Çocuğu Bursu,Spor Başarı Bursu

Tobb Üniversitesinin Barınma İmkanları

TOBB ETÜ öğrenci konukevi yerleşke içinde, kız ve erkek öğrenciler için her türlü konfora sahip dört blok olarak 36,5 dönüm arsa üzerine inşa edilmiştir. Konukevi 572 adet çift kişilik, 48 adet üç kişilik, ve 4 adet engelli odası dahil olmak üzere toplam 624 oda olup 1296 öğrenci barındırma kapasitesine sahiptir.

Fakülte ve Bölümler

Bilgisayar Mühendisliği

Biyomedikal Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Makine Mühendisliği

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Müh.

Mekatronik Mühendisliği Yandal Programı

İktisat