25.03.2019 Pazartesi günü odamızda Sosyal Güvenlik Kurumu Çankırı İl Müdürü Hicran ÇAKMAKÇİ , Çankırı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alim ÇAYCI ve KOSGEB İl Müdürü Yüksel ÖZDEMİR’in katılımlarıyla üyelerimize  yönelik  istihdam seferberliği 2019 teşvikleri bilgilendirme toplantısı gerçekleşmiştir.

Odamız toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Hayrettin ÇELİKTEN ; SGK Müdürü Hicran ÇAKMAKÇİ Hanımefendi’ye ,İŞKUR Müdürü Alim ÇAYCI Bey’e KOSGEB Müdürü Yüksel ÖZDEMİR Bey’e, T.C.Çankırı Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür Yrd. Savaş Aktepe Bey’e, Çankırı Ticaret  Borsası katılımcılarına,Çankırı Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Üyelerine,Meclis Meslek Komitesi Üyelerine,Genç Girişimciler ve Kadın Girişimcilerine ve katılan tüm üyelerimize teşekkür etmiştir.

Ayrıca başkanımız ‘’Hükümetimizin teşvikleri çıkarttığı fakat bu teşviklerin neden-niçin kullanılamadığı,eksikliklerin neler olduğu?’’ gibi soruların insanlara duyurulmasının önemli olduğu çözümlere ulaşılmada netlik kazanılacağını söyledi ve sözünü bayan önceliği olarak  Çankırı Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hicran ÇAKMAKÇİ hanım efendiye bıraktı.

Hicran ÇAKMAKÇİ istihdam seferberliği kapsamında uygulanan 2019 teşvikleri kapsamında özellikle yeni istihdam ücret desteği,asgari ücret desteği ve teşviklerden geriye dönük yararlanma gibi işveren için hayati önem taşıyan devlet teşvikleri ayrıntılı bir şekilde anlattı. Kurum olarak her türlü desteye ve yardıma hazır olduklarını iletti.

İş Kurumu İl Müdürü Alim ÇAYCI teşvikler kapsamında özellikle ekonomik sebeplerle işyerinde çalışma sürelerini  geçici olarak azaltmak durumunda kalan işverenlere kısa çalışma ödeneğinden nasıl yararlanacaklarını,iş başı eğitim ve iş verenlerin ihtiyacına uygun nitelikli iş gücü eğitimi ve bu desteklerden nasıl yaralanılabilecekleri hakkında iş verenleri ve katılımcıları bilgilendirdi.

İş Kurumu İl Müdürü Alim ÇAYCI bu teşviklerle fedakar işverenlerimizin bir nebzede olsa yükü hafifletilerek istihdamın arttırılmasından mutluluk duyduğunu söyledi

Toplantı  katılımcıların sorularını Sosyal Güvenlik Kurumu Çankırı İl Müdürü Hicran ÇAKMAKÇİ,Çankırı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alim ÇAYCI ve KOSGEB İl Müdürü Yüksel ÖZDEMİR’in cevaplamasıyla sona erdi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Hayrettin ÇELİKTEN bu tür bilgilendirme toplantılarının çok faydalı olduğunu belirterek Sosyal Güvenlik Kurumu Çankırı İl Müdürü Hicran ÇAKMAKÇİ ve Çankırı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alim ÇAYCI,KOSGEB İl Müdürü Yüksel ÖZDEMİR’e ve tüm katılımcılara ve üyelere teşekkür ederek bu tür toplantıların üyelerimiz ve işverenler için çok önemli olduğunu söyledi.