Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN, İlimizde gerçekleştirilen esnaf buluşmasına katılarak Çankırı esnafıyla bir araya geldi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Hayrettin Çelikten öncelikle içimizden bir bakanın çıktığı konusunda mutluluk duyduğunu belirterek  Çankırı’nın en büyük sorunlarından olan dışarı göç vermesi ve dışarı illerden  taşıma yolu ile 2000-2500 kişin günlük çalışmak için gelmesi sorunları ile karşı karşıya olduğu konularına değindi.Başkanımız görevine geldiğinden bu tarafa ihracat rakamlarının arttığını,Çankırı’nın 2019 yılında 18 milyon 500 bin dolar olan ihracatının 2018 yılı sonunda 196 milyon dolara yükseldiğinin altını çizerek “İlimiz nitelikli üretim üssü haline geldi” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Hayrettin Çelikten Ticaret Bakanımıza İlimizin sorun ve görüş-önerilerinden oluşan bir dosya  ileterek bu sorun çözüm önerilerinin takipçisi olacağını söyledi

Daha sonra söz alan Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN, bu gün Çankırı iş dünyasının temsilcileriyle beraber olduklarını ifade ederek, “Sizlerden aldığımız talepleri değerlendiriyoruz. Diğer bakanlıkları ilgilendiren taleplerinizi ise sizlerin adına ilgili bakanlıklara biz gönderiyoruz. Yapılan işlemlerin sonucundan da ayrıca bilgi veriyoruz. Esnaf odaklı iş toplantıları yapıyoruz” dedi. Bakan PEKCAN konuşmasında ayrıca vergi indirimleri, kredi uygulamaları, taşınır rehin imkânları, dış finansman, ekonomi, iç ve dış ticaret konularına da değindi.

Bakan PEKCAN’a hediye takdiminde bulundu. Esnaf buluşması toplu fotoğraf çekiminden sonra sona erdi.

Bakanımıza Sunulan Sorun  Çözüm –Önerileri Bağlı Dosyalardan Ulaşabilirsiniz.