Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın 2019 yılında istihdam seferberliği başlatması konusunda ilimizde çalışmalarını gerçekleştiren yatırımcılarımıza, teşvikler hakkında bilgi verilmesi için 04.04.2019 tarihinde 100. Yıl Kültür Merkezinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya T.C.  Çankırı Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ, ,Çankırı Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin ÇELİKTEN ,Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Erdal ASLAN,Çankırı SGK Müdürü Hicran ÇAKMAKÇİ  ve Çankırı İŞKUR Müdürü Alim ÇAYCI istihdam seferberliği hakkında bilgilendirme yapmıştır.

Yönetim Kurulu Başkanımız Hayrettin ÇELİKTEN İstihdam seferberliği olan Ocak 2017 de 23 bin 600 istihdam sağlandığını,Aralık 2017’ de ise bu sayının 26 bin 926’ ya çıktığını dile getirdi.İstihdam seferberliğinde üyelerinin Ocak 2018 tarihinde ise 25 bin 403 ve Aralık 2018 tarihinde ise 26bin 582 istihdam sağlandığını dile getirdi.

Ayrıca Yönetim Kurulu Başkanımız Çelikten,’’ Biz bu memlekette işverenler olarak,bu memleketin parasını kazanıyorsak,işsiz insanlarımızı gücümüz oranında istihdam etme zorunluluğumuz var diye düşünüyorum.Gerçekleştirilecek olan istihdam yine piyasaya dönecektir.İşsiz insanlarımız hayata daha güvenli bakacaktır.İmkanı ve gücü olanlar bu istihdam seferberliğine katkı sağlasınlar ekonomi çarkları hızlansın’’ diyerek bu istihdam seferberliğinin önemini vurguladı.