Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğünden alınan 27.03.2019 tarih ve 24215 sayılı yazı ile ülkemizin taraf olduğu Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ile imzalanan Denizde Can Emniyeti Uluslararası Sözleşmesi (SOLAS) VI.Bölümünün A Kısmının 2.Kuralı tarafından tespit edilerek doğrulanmasının zorunlu hale geldiği belirtilmektedir.

Bu doğrultuda,ilgili genel müdürlük tarafından hazırlanarak 27.03.2017 tarihli ve 26544 sayılı Balan Onur’u ile yayımlanan  ‘’ Denizyoluyla Taşınacak Dolu Konteynerlerin Brüt ağırlıklarının Tespiti ve Bildirimi Hakkında Yönerge ‘’ kapsamında doğrulanmış ağırlık bilgisi bulunmayan dolu konteynerlerin gemilere yüklenmemektedir.Ayrıca bahsedilen Yönerge’nin uygulanmasında yaşanan tecrübe,ilgili Bakanlığa iletilen görüş ve talepler göz önünde bulundurularak yeniden yayımlanmıştır.27.03.2017 tarih ve 26544 sayılı söz konusu yönerge yürürlükten kaldırılmış olup 26.03.2019 tarihli ve 24216 sayılı Bakan Olur’u ile yeniden yayımlanan Denizyoluyla Taşınacak Dolu Konteynerlerin brüt Ağırlıkları Tespiti ve Bildirimi Hakkında Yönerge’ye ilgili Genel Müdürlük internet sitesinden (www.tmkt.gov.tr) Mevzuat bölümü Yönergeler kısmından erişilebilmektedir.

Bilgilerini ve dolu konteynerlerin brüt ağırlıklarının tespiti ve bildirimine ilişkin iş ve işlemleri hüküm altına alan söz konusu yönerge konusu tüm üyelerimize duyurulur.