Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "2019 İstihdam Seferberliği" kapsamında yatırımcıya mevcut teşvikler hakkında bilgi vermeyi amaçlayan toplantı zinciri Şabanözü, Çerkeş, Ilgaz, Korgun ve Kızılırmak ve Yakınkent Organize Sanayi Bölge ilçelerinde gerçekleştirildi.

Çankırı’nın ilçelerinde gerçekleşen ziyaretlere başta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çelikten, Ticaret Borsası Başkanı Erdal Aslan, İŞKUR Müdürü Alim ÇAYCI, SGK İl Müdürü Hicran Çakmakçı, KOSGEB Müdürü Yüksel Özdemir, Tarım Kırsal Kalkınma Koordinatörü Emre Akbıyık ve KUZKA İl Koordinatörü Mahmut Oral Taşçı katılırken, düzenlenen toplantılarda istihdam seferberliği teşviklerinde devletin katkıları aktarıldı.

Toplantılarda; ÇATSO üyeleri ve temsilcilerine öncelikli olarak devlet teşvikleri, SGK ve İŞKUR aracılığı ile elde edecekleri fırsatlar ile devletin sağlamış olduğu teşviklerden nasıl yararlanacakları hususunda bilgilendirme ve sunumlar gerçekleştirildi.

ÇATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çelikten Şabanözü'nde gerçekleştirilen toplantıda, Oda ve Borsa üyesi işverenlerin aile geçimlerine katkıda bulunmanın işveren olarak manevi bir duygu yüklediğine değinerek "Şabanözü'nde yaratılan iş fırsatlarının diğer ilçelerimize göre sayıca daha fazla olması bu duygu yükünün daha da fazla yaşanmasına neden oluyor. Şahsen bu durum beni de ziyadesiyle mutlu ediyor. Var olan mevcut işverenlerimizin sayısının artırılmasının yanı sıra istihdamı artırma yönünde de her birimize çok ciddi bir misyon yüklendiğini de bilmenizi isterim" dedi.

Çelikten sözlerini "İlçelerimizde oda temsilciliklerinin bulunmaması üye arkadaşlarımızın gerektiğinde düzenlediğimiz benzer etkinliklere katılımda çoğunlukla zorlandıklarını görüyorum. Bu nedenle ilçelerdeki toplantılarımıza bizzat gelerek Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan 2019 yılı istihdam seferberliğinin önemini anlatırken, devlet desteği sağlayan kurumlarımızdan başta Kalkınma Ajansı olmak üzere, KOSGEB, İŞ-KUR, SGK temsilcilerimizle birlikte odamızdan da öğrenmek ve yardım almak isteyenlere 7/24 yardımda bulunmaktayız. Şahsen bugüne kadar yaptıkları yatırımlarla ülke ve bölgemiz ekonomisine istihdam sağlayan yatırımcı kuruluşlarımıza mevcut istihdamları ve yeni sağlayacakları ek istihdamlar için teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı.

"ÇANKIRI'NIN İSTİHDAMI 27 BİNE ULAŞTI"
ÇATSO Başkanı ve beraberindeki heyetin ilçe ziyaretleri Çerkeş ile devam etti. Buradaki toplantıda söz alan Başkan Çelikten; "Bugün itibari ile üyemiz işyerlerinde mevcut istihdam sayımız 27 bin'dir. Bu rakam 4 ile çarpıldığında 100 bini aşan insanımızın geçimini sağladığımızı gösterir. Böylesi bir durumu Allah bize nasip etti" dedi. Çelikten ve beraberindekiler aynı gün Ilgaz'da benzer bir toplantı gerçekleştirirken katılımcı üyelerden 2019 yılı istihdam seferberliğine kampanyasına katılımlarını ve desteklerini talep ettiler.

KIZILIRMAK'DAKİ İLGİ ÇELİKTEN'İ MUTLU ETTİ
Toplantı zincirinin son halkası Kızılırmak il
çesinde gerçekleştirildi. ÇATSO Başkanı Çelikten buradaki konuşmasında katılımın beklenenden fazla olması nedeniyle işverenlere teşükkür ederek başladığı konuşmasında; "Kızılırmak ilçemizde üretime yönelik gereken tesis bulunmamasına karşın bölgenin hem tarım hem de hayvancılık yatırımı konusunda oldukça verimli bir alan. Girişimciliğin teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyor ve bu konuda Tarımsal Kırsal Kalkınma Koordinatörü'müzün katkılarının olabileceğini düşünüyorum. Öncelikli olarak bölgede üretimin artırılması ve sonrasında da yapılan üretimin paketlenmesine yönelik tesislerin kurulması gerçekleşebilir. Bu tesislerin kurulması için Oda Başkanı olarak bazı üye arkadaşlarımızı Kızılırmak'a yönlendirebileceğimizi düşünüyorum. Ancak ilçede öncelikli olarak özellikle çeltik üretiminin artırılmasına yönelik çalışmaların yapılması gerekiyor. Bunun için de bölgede kooperatiflerin kurularak yatırımcıların buraya yönlendirilmesi hususunda gerek Oda gerekse Borsa olarak destek vermeye hazırız" dedi.