Ticaret Bakanlığı’nın organize ettiği  Çankırı Ticaret ve Sanayi Odamızın ev sahipliği yaptığı ÇATSO konferans salonunda bilgilendirme semineri gerçekleşti.

Toplantıya Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Hayrettin ÇELİKTEN,Yönetim Kurulu Üyeleri ve KUZKA Çankırı İl Koordinatörü Mahmut Oral TAŞÇI ile ihracatçı firma yetkilileri katıldı.

Açılışta konuşan Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız,göreve başladığı 2009 yılında 18,5 milyon dolar ihracat yapan ilimizin,2018 Ararlık ayı itibarı ile 197 milyon dolar ihracat yaptığını ifade ederek’’ 2009 yılında 5-6 firmamız varken,şimdi yaklaşık 20 ihracatçımız var.Çok daha fazla artması gerekiyor.Yurt dışından döviz girdisi sağlamazsak ülkemizde sıkıntı oluyor.Üretimin ve ihracatın artması il ekonomisine katkı sağladığı gibi ülkemize de ciddi getirisi oluyor.Oda olarak girişimci ve ihracatçı sayısının artmasıyla ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.7/24 arkadaşlarımız emrinizde.Sizlerin bireysel sorunlarınızı da çözmeye çalışacağız.EXİMBANK bankacılık finans durumuna baktığımız zaman avantajlı kredi sağlıyor’’ dedi.

Seminerde Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hilal Taşçıoğlu:’’Yurt dışında Gerçekleştirilen Fuara Katılımlarının Desteklenmesi’’,’’Türk Ürünlerinin Yurt Dışında Markalaşması,Türk Malı İmajının yerleştirilmesi ve TURQUALTY’nin Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim,Marka ve Tasarım Destekleri’’,’’Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Destelenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği,E-Ticaret Sitelerine Üyelik Desteği Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi’’,Ticaret Uzmanı Günay Mutlu ‘’İhracatta Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları’’,TÜRK EXİMBANK uzmanları Arzu Çetintürk ve Yakup Külekçi ‘’Türk EXİMBANK Kredi Sigorta ve Garanti Programları’’ konularında bilgi verdi ve soruları cevaplandırdı.