Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Hayrettin ÇELİKTEN ’i  , Halk Bankası Çorum Bölge Koordinatörü Erdoğan Özdemir,Halk Bankası Çankırı Şube Müdürü Murat GÜLŞEN ve Halk Bankası KOBİ Müşteri İlişkileri Yetkilisi Tuba ÖDEMİŞ, Ziyaret ederek İVME Finansman Paketi hakkında bilgi vermişlerdir.

İVME Finansman Paketi nin;

Ülkemizde ithalat bağımlılığı yüksek, dış ticaret açığı veren, istihdama katkı oranı ve  ihracat/döviz geliri potansiyeli yüksek sektörlerin desteklenmesi hedefiyle İVME Finansman Paketi oluşturulduğunu,

İVME Finansman Paketi kapsamında; yeni veya kapasite artırımı/yenileme şeklindeki yatırımlar, seçili sektörlerde üretilmiş yeni ve yerli makine satın alımını içeren alıcı yatırımları ile tüm bu yatırımlara bağlı işletme sermayesi ihtiyaçları finanse edilebileceğini,

İVME Finansman Paketi kapsamında kullandırılacak krediler DİBS veya TÜFE Endeksli olarak kullandırılacağı hususunda bizi aydınlatmışlardır.

İVME FİNANSMAN PAKETİ  detayları :

1.Makine Üreticilerine Yönelik Kredi

2.Yerli ve Yeni Makine Alıcılarına Kredi (Makine alımlarının geriye yönelik 6  ay vadeli alımları kapsamaktadır.)

3. 3.Hammadde/Ara Malı Üreticilerine Yönelik Kredi şeklindedir.

Kredi TL cinsinden, işletme ve yatırım kredisi olarak kullandırılacaktır.

İşletme kredilerinde 1 yıla varan anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 5 yıl vade,

Yatırım  kredilerinde 2 yıla varan anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 10 yıl vade uygulanabilecektir.

Kredi geri ödemeleri 3 ayda bir ya da 6 ayda bir dönemsel taksitli olarak gerçekleştirilecektir.

Ödemesiz dönem faizleri 3 veya 6 aylık dönemlerde tahsil edilecektir.

İVME Finansman Paketi kapsamında kullandırılacak nakit krediler DİBS veya TÜFE Endeksli olarak kullandırılacaktır.

1- DİBS Endeksli Faiz Oranı:

Vade

Kredi Faiz Oranı

0-2 Yıl

DİBS + %1,00

2+-5 Yıl

DİBS + %2,00

5+-10 Yıl

DİBS + %3,00

2- Enflasyona Endeksli Faiz Oranı:

Vade

Kredi Faiz Oranı

0-2 Yıl

TÜFE + %2,00

2+-10 Yıl

TÜFE + %3,00

Şeklinde olup, detayları ekte doküman da belirtilmiştir.