Cumhurbaşkanlığı Birinci 100 Günlük İcraat Programı kapsamında yer alan ‘’Kadın kooperatiflerin güçlendirilmesi,sürdürebilirliklerinin sağlanması,kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin artırılma’’ eyleminin gerçekleştirilmesi İçişleri Bakanlığımız sorumluluğunda olup ,bu amaçla 30 Ekim 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı,Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında ‘’Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü Uygulama Esasları’’ hazırlanmıştır.Bahse konu olan uygulamam esasları doğrultusunda Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığımıza bağlı İl Müdürlükleri koordinasyonunda Ticaret Bakanlığı,Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlükleri ile eşgüdüm içerisinde,kadın kooperatiflerinin güçlenmesi ve sürdürebilirliklerinin sağlanmasına yönelik çalışmaların başlatılması istenmiştir.

Valilik makamınca Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü,Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün yer aldığı Kadın Kooperatifçiliği Çalışma Grubu oluşturulmuştur.Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü İl Müdürlükleri için Uygulama Esasları kapsamında Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Koordinasyonunda Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Kadın Kooperatifleri hakkında 11.07.2019 Perşembe günü 100. Yıl Kültür Merkezi salonunda ‘’ KADIN KOOPERATİFLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ ‘’ eğitim toplantısı yapılmıştır.

Toplantıya Kadın Girişimciler Kurulumuz Başkanı Merve Güldür Temeltaş ,Başkan Yardımcısı Aynur Kapdan ,Aynur Çalışkan ve kurulumuz üyesi Sevgi Kethüda  katılmıştır.