Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (ÇATSO) tarafından “SGK Teşvik İndirimlerinin Analizi ve Firmalara Kazandırılması” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (ÇATSO) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirmeye, danışman firma yetkilileri tarafından kanunlar kapsamında geriye dönük SGK teşvik indirimleri ve nasıl yararlanacakları konusunda slayt eşliğinde sunum yapıldı.

İŞKUR’a kayıtlı eleman alınması durumundan teşvik indirimlerinden daha fazla fayda sağlandığını belirten danışma firma yetkilileri, imalat ve bilişim sektörlerine yönelik daha fazla teşvik indirimi uygulandığını, engellileri yönelik daha farklı özellikler bulunduğunu ifade ederek, katılımcılara bu konuda profesyonel destek almalarının faydalı olacağını söyledi.

Danışman firma yetkilileri teşviklerin asıl amacının daha fazla istihdam sağlanması olduğunu belirterek, bir çok kişinin bu uygulamalardan haberdar olmadıkları için yararlanamadıklarını vurgulayarak SGK ile ilgili analizler yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.