Çankırı Ticaret ve Sanayi Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çelikten ,yeni eğitim öğretim yılı açılışı kapsamında Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde PROJE OKULU açılışına katılmıştır.Açılışta ayrıca Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Erdal Aslan ve Esnaf ve Sanatkârlık Birlik Başkanı Osman Karadeniz eşlik eşmiştir.

Yönetim Kurulu Başkanımız Hayrettin Çelikten mesleki eğitimin önemini vurgulayan bir konuşma gerçekleşmiştir.

Çelikten ‘‘Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği arasında yapılan protokol gereğince TOBB,Türk iş dünyasının önde gelen temsilcileri, TOBB ETÜ desteği ile Mesleki ve Teknik Eğitimi Güçlendirme Amaçlı hep birlikte çalışma kararı almıştır.Bu kapsamda odamız olarak Mesleki eğitim iş birliği protokolü kapsamında o görev ve  yükümlükler üzerinde toplantılar düzenlenmiştir’’ diyerek konuşmasına mesleki eğitim öneminden bahsederek devam eden Çelikten; ‘‘Yeni eğitim döneminde saha analizleri yapılarak üreticilerin ara eleman ihtiyaçlarının tespit edilerek bu alanlara yoğunlaşarak aynı zamanda okuldaki branş ve bölümler gözden geçirilerek  bu bölümlerin açılıp yada kapatılması çalışması yapılacaktır. ’’ ifadesinde bulundu.

Çelikten ayrıca ‘‘ Yeni nesil olarak siz kıymetli gençlerimizin çalışma zorunluluğu var. Çünkü bu ülke sizlerin sayesinde gelecek nesillerde yukarılara taşınacaktır. Çalışacak olan sizler üretecek olan yine sizlersiniz.’’ diyerek gençlerin çok çalışması gerektiğini vurguladı.