İLGİ :  a) 20.05.2019 tarihli ve 34221550-720-5319 sayılı Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) yazısı

b) Dışişleri Bakanlığı’nın 20.08.2019 tarih ve 22061769-140.02.07-2019/23793521

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB)  ilgi (a)’ da kayıtlı yazısı ile,Togo’daki  birçok hayli firmanın ülkemizdeki şirket ve şahıslara yönelik dolandırıcılık girişimlerinde bulunduğu,genellikle Lome/Togo’da adres gösteren hayali firmaların ülkemizdeki şirketlere elektronik posta göndererek, Lome’da yerleşik ECOWAS (Economıc Community of Western African Countries) veya REDA (Regional Economic Development Agency ) gibi kuruluşların ihale kapsamında ihtiyaçlarına yönelik firmalarımızdan teklif almaya çalıştıkları bildirilmiştir.

Dışişleri Bakanlığı’nın ilgi (b)’de kayıtlı yazısı ile,Kotonu Büyükelçiliğimizden alınan bir yazıya atfen, bahsekonu hayali firma ve şahısların şirketlerimize,benzer sahte belge ve kontrat örneklerini göndermeye devam ettiği,son dönemde,anılan Büyükelçiliğimizin kurumsal elektronik posta adresine bu yönde gönderilen mesajlarda artış gözlemlendiği belirtilmektedir.Herhangi bir durumda, şirketlerimizin Kotonu Büyükelçiliğimizle temasa geçebileceği bildirilmektedir.

Bilgi ve konu üyelerimize duyurulur.