İ L A N

• 06.01.2020

Tartım işlerinde kullanılan vasıta baskülleri, kütle setleri, akaryakıt istasyonlarındaki akaryakıt ve LPG sayaçları, motorlu taşıt lastiklerinin hava basıncı ölçümünde kullanılan cihazlar, trafikte kullanılan Hız İhlal Tespit Donanımı cihazlarının periyodik muayeneleri için Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’ne 02 Mart 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar beyanname vermeleri gerekmektedir.

Ayrıca, işyerleri ve hanelerde kullanılan ısı sayaçları, Eczane ve Kuyumcu esnaflarımızda kullanılan I. ve II. sınıf otomatik olmayan tartı aletleri, kapasitesi 2000 Kg’a kadar olan III. ve IV. sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri ve üretim yerlerinde kullanılan otomatik tartı aletleri ile yük ve yolcu taşıma işi yapan araçlardaki takograf cihazı kullanıcıların,Yetkili Muayene Servislerine, 02 Mart 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar, ticari taksilerde kullanılan taksimetrelerin muayenelerinin yapıldığı tarihten itibaren 3. yılını doldurduğu gün, ay ve yıl esas alınarak beyanname vermeleri gerekmektedir.

Beyanname vermeyen kullanıcılar hakkında 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun 14. maddesinin (d) bendi gereği suç tutanağı tanzim edilerek, aynı kanunun 15. maddesinin (c) bendi gereği para cezası uygulanacaktır.

İlanen duyurulur.