HES KODU TAKİBİ

• 14.09.2020

HES KODU TAKİBİ

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar ve ziyaretçi girişlerinde uygulamaya başlanan HES kodu bildirme ve sorgulama zorunluluğu Birliğimiz tarafından da uygulanmaya başlanmıştır.

Birliğimiz uygulamasında; tüm çalışanlardan süresiz HES kodlarını temin etmeleri ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü'ne bildirmeleri talep edilmiştir. Toplanan HES kodlarının, çalışanlar sabah işe gelmeden önce e-devlet üzerinden sorgulaması yapılarak riskli uyarısı veren çalışanların giriş kartları geçici olarak iptal edilmekte ve en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmektedir. Riskli uyarısı kalktığı zaman da çalışanların girişine tekrar izin verilmektedir.

Birliğimize iş veya ziyaret için gelecek kişilerden de HES kodlarını hazırlamaları istenmekte, girişte e-devlet üzerinden gerekli kontroller yapıldıktan sonra riskli bir durum olmadığı takdirde Birliğimize misafir ya da ziyaretçi kabul edilmektedir.

Covid-19' un işyerinde yayılımını önlemek, çalışanların sağlığını korumak ve riskli kişileri kontrol edebilmek amacıyla benzer bir kontrol sisteminin Odamız tarafından da hayata geçirilmesinin faydalı olacağı kanaatindeyiz.

Yine bu uygulamanın yoğun istihdam sağlayan üyelerimiz açısından da uygulanmasının faydalı olacağına inanıyoruz.