ÇAKÜ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KURULDU

• 12.11.2020

Çankırı Karatekin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası’nda 11 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilen Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çelikten ve Çankırı Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün de katıldığı toplantı ile resmen kuruldu.

ÇAKÜ tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Daha önce YÖK-Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının girişimleri ile üniversiteler, üniversite, kamu ve sanayi hatta toplumsal organizasyonların, iş birliği ve ortak projelerin geliştirilmesi amacı doğrultusunda Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) adı altında şirketler kurması kararlaştırılmıştı. Teknokent bünyesinde firmalar bulunmakta ve bu firmalar Türkiye’nin kümelenme faaliyeti alanında inovatif girişimcilik faaliyetlerini sürdürmekte iken Teknoloji Transfer Ofisleri ise Ticaret ve Sanayi Odalarına bağlı bu firmaların üniversitelerin katkısı ile çözülebilecek ihtiyaçları ile ilgili duyurularının üniversitelerdeki ilgili öğretim üyelerine iletilmesinin sağlayan önemli bir arayüz olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Teknokent Şirketi 2019 yılı içerisinde kurulmuştu. TTO şirketi ise bugün itibari ile faaliyetlerine başladı. ÇAKÜ TTO şirketi, farklı ölçeklerdeki firmaların teknik ihtiyaçlarını, Ar-Ge, inovasyon faaliyetlerini yönlendirerek, üniversitedeki araştırmacı ile gerekli bilgi birikimini paylaşılması gibi kısacası üniversite-sanayi arasındaki eşleşme ve işbirliğinin sağlayacaktır. Ayrıca, üniversitemizdeki araştırmacıların proje fikirlerini hayata geçirmesinde ve bu fikirlerin uygun fon programlarına yönlendirilmesi aşamasında faaliyetlerini yürütecektir” ifadeleri kullanıldı.

Kurulan Teknoloji Transfer Ofisi için Çankırı’mız adına güzel fikirlere, başarılara imza atmasını temenni eder hayırlı olmasını dileriz.

ÇAKÜ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KURULDU