UMMAN / REKABET MEVZUATI HK.

• 23.02.2021

Değerli Üyemiz;

Ticaret Bakanlığı'nın 19.02.2021 tarihli ve 61645520 sayılı yazıda, Muskat Ticaret Müşavirliğimizden alınan bir yazıya atfen; Umman Ticaret, Sanayi ve Yatırım Teşvik Bakanlığı tarafından Rekabetin Korunması ve Tekelleşmenin Önlenmesine Dair Sultanlık Kararnamesi kapsamında çıkarılan Bakanlık Kararnamesi ile, rekabet alanında tekelleşmenin önlenmesinin hedeflendiği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, bahse konu kanuna göre; pazarda payı %35'in üzerine çıkan ve fiyatları veya arzı etkileme gücüne sahip olan kişilerin pazara hâkim kabul edileceği, pazar koşulları gereği söz konusu durumda bulunan firmaların Bakanlığa yazılı olarak başvurmaları ve durumu gerekçeli bir şekilde açıklamalarının beklendiği ifade edilmektedir.

Söz konusu kararın Arapça ve İngilizce dillerinde metni ile 2014 tarihli Rekabetin Korunması ve Tekelleşmenin Önlenmesine Dair Sultanlık Kararnamesi ekte iletilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

EK:

1-      2014 Tarihli Sultanlık Kararnamesi (20 sayfa)

2-      Kanun (İngilizce) (14 sayfa)

3-      Kanun (Arapça) (16 sayfa)