SRİ LANKA ANKARA BÜYÜKELÇİSİ MOHAMED RİZVİ HASSEN, ÇANKIRI TİCARET VE SANAYİ ODAMIZI ZİYARET ETTİ.ı

• 25.03.2021

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odamızı ziyaret etti.

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen’ i Yönetim Kurulu Başkanımız Hayrettin Çelikten, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Başkan Yardımcımız Ejder Erdem, Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Tunç, Yücel Cesur, Recep Şeker, Meclis Üyemiz Nazmi Babaoğlu, Yakınkent OSB Müdürü Ahmet Usta ve KUZKA Çankırı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mahmut Oral Taşçı tarafından karşılandı.

Odamız personeli tarafından slayt eşliğinde Çankırı ve Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası, ekonomi ve sanayi yapısı, OSB’ler ve yatırım avantajları hakkında sunum yapıldı.Sunum esnasında Hassen çeşitli sorularla OSB’ler ve yatırım avantajları hakkında ayrıntılı bilgi aldı.Sunumda Çankırı’nın ihracat sıralamasında 36. sırada bulunduğu, 120’ye yakın ülkeye ihracat yaptığı ifade edilirken, özellikle teşvik konularına değinildi, en büyüğü Yakınkent OSB olmak üzere il genelinde 6 OSB’nin faaliyet gösterdiği   vurgulandı.

Mohamed Rizvi Hassen, öne çıkan markasına kadar Çankırı hakkında Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Hayrettin Çelikten’den ,  işgücü hakkında detaylı bilgi aldı.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Hayrettin Çelikten, Çankırı’daki en önemli yabancı yatırımın Türk işbirliği ile kurulan Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası olduğunu belirtirken, Çankırı’nın teşvikte öncelikli iller arasında yer aldığını, OSB’lerde yatırım yapmak isteyen müteşebbislere bedava arsa verildiğinin altını çizdi. Başkanımız Hayrettin Çelikten, işgücü konusunda sıkıntının olmadığını, çalışmak için çevre illerden yaklaşık 3 bin kişinin Çankırı’ya geldiğini dile getirirken “Çankırı yatırım yapmak için cazip bir il” şeklinde konuştu.

Sunumun ardından açıklamalarda bulunan Mohamed Rizvi Hassen, küçük-büyük ayrımı yapmadan Türkiye’deki bir çok ile gittiklerini ifade ederken “Öncelikle iki ülke arasında bağlantı kurmak, potansiyel çalışmaları tespit etmek istiyoruz. Bugünkü sunumda da gördüm ki iki ülke arasında işbirliği alanları mevcut. Sri Lanka’da da dış yatırım yapmak isteyen bazı firmalar var. Buradaki avantajlarla ilgili onlara da bilgi vereceğiz” dedi.

Mohamed Rizvi Hassen, Çankırı’ya geliş amacını ticaret ve sanayinin yanı sıra iki ülkenin birbirini iyi tanıması olduğunun altını çizerken “Ziyaretler ile daha detaylı bilgi edinilebiliyor.  Bu ziyareti işbirliğine uzanacak ilk adım olarak görüyoruz. Ziyaretlerin sıklaşmasıyla birlikte işbirliği alanlarının daha iyi tespit edileceğini umuyorum” diye konuştu.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odamız Başkanı Hayrettin Çelikten; ziyaretten çok memnun kaldığını belirterek “İlimizin Sri Lanka ile bağlantı kurması çok önemli. Bizim mutlaka Sri Lanka ile ticaret hacmi oluşacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Sri Lanka’da kriz potansiyelinin çok yüksek olduğunu öğrendiğini vurgulayan Çelikten “Bizim Eldivan’da da kiraz üretiliyor. Hemen verebileceğimiz bir ürünümüz var. Bizim sanayi ve ihracat ürünlerimiz arttı. İnşallah karşılıklı fırsatlar doğar. Bu başlangıç ve tanışma ziyareti. İşbirliğimiz devam edecek” dedi.

Toplantıya katılan Yakınkent OSB Müdürü Ahmet Usta ve KUZKA Çankırı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mahmut Oral Taşçı’da Hassen’e çeşitli bilgiler verdi.

Mohamed Rizvi Hassen, Çankırı’ya geliş amacını ticaret ve sanayinin yanı sıra iki ülkenin birbirini iyi Hassen, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinin ardından İlimizde bulunan MED-MAR SAĞLIK HİZM.GIDA İNŞ.TUR.TUZ İŞLETMECİLİĞİ NAK. VE ELEKTRİK ÜR.SAN.TİC.A.Ş., UNTAŞ GIDA SAN.VE TİC. A.Ş., MEGASAN MEDİKAL GAZ SİS.TIBBİ ALET VE CİHAZLAR İNŞ.TAAH.MAD.NAK.TURİZM İTH.İHR. SAN.VE TİC.A.Ş., ERNA-MAŞ MAK.TİC.VE SAN.A.Ş. tesislerini gezerek firma yetkililerden bilgi aldı.