STAUM KART ÜCRETLERİ DEĞİŞİKLİĞİ HK

• 26.07.2021

Ülkemizin de taraf olduğu, profesyonel sürücülerin çalışma ve dinlenme süreleri ile sosyal haklarının düzenlenmesine yönelik “Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR)” başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası mevzuat gereğince zorunlu olan Sayısal Takograf uygulaması kapsamında, Ulusal Otorite olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yapılan Protokollere göre bütün iş ve işlemler 2010 yılından bu yana Birliğimiz tarafından yürütülmektedir.

Sayısal takograf kart üretim süreçlerinde kullanılan kartlar ile cihazların sadece yurt dışından tedarik edilebilmesi ve ilgili tüm süreçlerin maliyetlerinin döviz endeksli olması nedeniyle, döviz kurlarındaki dalgalanmalar yürütülmekte olan çalışmaları doğrudan etkilemektedir.

Bu hususlarla birlikte,

- Sayısal takograf uygulaması kapsamında sürücü kartlarında en son ücret değişikliği

1 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilmiş olup,

- Şirket ve servis kartlarının ücretlerinde, 1 Mayıs 2014 tarihinden bu yana bir değişiklik

yapılmamıştır.

Bu itibarla, sayısal takograf kart ücretlerinde 2014 yılından bu yana döviz artışı ve buna paralel

olarak yapılan ilave yatırımlar göz önünde bulundurularak, sayısal takograf kart ücretleri

yeniden düzenlenerek,

- Sürücü kartı ücreti 160,-TL,

- Şirket ve servis kartı ücreti ise 450,-TL olarak güncellenmiştir.

Yeni ücretler 01/08/2021 tarihi itibariyle geçerli olacaktır.