"Her Fabrika Bir Kaledir"

IPARD II PROGRAMI 11. BAŞVURU ÇAĞRI İLANI

• 20.01.2022
Değerli Üyemiz,

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çankırı İl Koordinatörlüğü Çankırı Destek Hizmetleri Birimi tarafından iletilen yazıda;

“Kurumumuz 14 Ocak 2022'de IPARD II Programı başvurularına ilişkin On Birinci Başvuru nı yayınlanmıştır. İlan çerçevesinde, aralarında ilimiz Çankırı'nın da Çağrı İlanı bulunduğu 42 ilde, uygun projeler karşılığında IPARD Programı Fonu kullandırılacaktır. Çağrı kapsamında yer alan desteklenecek sektörler ile kullandırılacak fon miktarı şu şekildedir;

"302 – Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme" tedbiri kapsamında;

• Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi (aspir, karabuğday, kekik, nane gibi tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar ve misel, fide ve fidan, süs bitkileri yetiştiriciliği, işlenmesi ve paketlenmesi)
  • Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi (bal, polen ve diğer arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, ana arı yetiştiriciliği, kovan imalatı.)
  • Zanaatkarlık (ahşap işi, metal işi, taş işleme, dekoratif taş işi, cam eşya, seramik ürünleri, kağıt sanatları, çanak çömlek işi, çinicilik, dokumacılık, hasır işi, sepet dokuma, müzik aletleri yapımı, keçe yapımı, kilimcilik, halıcılık, semer yapımı, sedef döşeme, saraçlık, folklorik bebek ve giysi yapımı, yorgancılık, tarak yapımı, alçı işleri/tandır yapımı, dikiş, giysi dekorasyonu, nakış işleme, örgü, süpürge yapımı.)
  • Katma Değerli Ürünler (çeltik kurutma, kaya tuzu, pelet, odun kömürü, et ve süt işleme, biber salçası, püre, pekmez, marmelat, reçel, pestil, turşu, meyve ve sebze suları, konserve, sirke, közleme, salamura, ekşiler ve ezme, zeytin, kurutulmuş meyve ve sebze, boza, salep yapımı, mısır kurutma, yöresel yemek, börek, tatlı, şekerlemeler, yerel unlu mamuller, baharatlar, bitki çayları aromatik kahveler, soslar, kemik suyu, sabun, gülsuyu imalatı)
  • Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri (konaklama ve yeme içme tesisleri Su Ürünleri Yetiştiriciliği (alabalık, sazan, yayın balığı, kerevit, kurbağa, algler, sudak, tatlı su levreği, turna, tilapya, mersin balığı, Avrupa yılan balığı, gelin balığı)
  • Makine Parkları Kurulumu
  • Yenilenebilir Enerji Tesisleri (GES, RES, jeotermal, biyokütle, mikrokojenerasyon)
Sektörleri desteklenecek ve ilgili sektörlere yönelik yapılacak yatırım projeleri için hibe oranı % 65 olarak uygulanacaktır. Bu alt sektörler için ayrılan fon miktarı 40 Milyon Avrodur.

Uygun ve Uygun Olmayan Harcama Kapmasında Yapım İşi İçermeyen Başvurular İçin;

Başvurular 19.01.2022 tarihi saat 09:00'dan itibaren İl Koordinatörlüğümüzde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 09.02.2022 tarihi saat 21:00' da kapatılacaktır. Başvuruların Son teslim tarihinden sonra yapılacak son teslim tarihi 11.02.2022, saat 18:00' dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Uygun ve Uygun Olmayan Harcama Kapmasında Yapım İşi İçeren Başvurular İçin;

Başvurular 14.02.2022 tarihi saat 09:00'dan itibaren İl Koordinatörlüğümüzde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 09.03.2022 tarihi saat 21:00' da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 11.03.2022, saat 18:00' dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.”
Denilmektedir.

Bu bağlamda İlimizin bu çağrı destek bütçesinden daha fazla yararlanabilmesi ve daha fazla potansiyel faydalanıcıya ulaşılabilmesi adına yazımız ekinde bulunan ve tkdk.gov.tr adresinde yer alan çağrı ilanının bilgilerinize sunulur.

EK:

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Whatsapp ile İletişime Geç
İletişim Tercihi